29 September 2013

Body worlds @ Heureka

body1

Ehkä puhutuin näyttely vähään aikaan, niin pakkohan se oli päästä katsomaan, miltä se ihminen näyttää sisältä päin. Ennen kun lähettiin niin oltiin kuultu kauhutarinoita neljän tunnin jonosta, joten lähettiin liikkeelle vähän sillä mielellä et no katotaan nyt jos on kauhee jono niin ei varmana jäädä jonottamaan. Matkalla Heurekaan tuli ihan jäätävä sadekuuro, joka loppui just sillä minuutilla kun kurvattiin Heurekan pihaan ja jono oli varmaan sateen aikana lyhentynyt melkoisesti. Oltiin onnekkaita ja ei jouduttu jonottamaan ulkona kun ehkä kymmenen minuuttia. Jonossa meille kerrottiin, että sisällä joutuu vielä jonottamaan 2 tuntia, mutta se oli meille ihan ok. Suurimmalle osalle ei ilmeisesti ollut ja monet lähti siinä kohtaa menemään, kun kuuli ton kahden tunnin jonotusajan.

The most popular exhibition for a while; body worlds. Last Sunday we wanted to know what it is all about and we travelled to Heureka, located in Vantaa. The day before we found out that people were lining over 4 hours so our plan was to check first how long is the queue. We were lucky because just a minute before we arrived there was a rain shower so everyone have left the queue. In total we lined 2 hours but it was okay and it went fast.


body3
body4

Onneksi se kaksi tuntia meni nopeesti sisällä, kun jono kulki sen Heurekan perusnäyttelyn läpi, missä riitti katseltavaa ja ihmeteltävää. Käytiin Meerin kanssa kahvillakin jossain välissä ja Sami jäi jonottamaan meijän puolesta. Onneksi Samilla oli ihan omat konstinsa saada meijät takaisin jonoon ja sihen ei tarvitu kuin soitto, joka sisälsi sanat ''suklaa'' ja '' maistiainen'' ja me tultiin. Jonossa bongattiin muuten yksi Iholla -miehistä kuvailemassa! Saa nähdä päästiinkö taustalle. Mulla ei oo itse näyttelystä kuvia, koska sisällä oli kuvaaminen kielletty.

Meeri and I went for a coffee while Sami was lining for us. At some point Sami spotted a chocolate cart going through the queue so we ran back to the line, haha typical girls. I don't have any actual pictures from the exhibition because pictures were forbidden. 

body5
body6

Kyllä oli vaikuttava näyttely! Nyt on maailmankuva ihmisbiologian osalta taas hirmuisesti laajempi. Ällöttävintä oli ehkä nähdä tupakoitsijan pikimustat keuhkot tai sikiöitä purkissa, jotka meninkin aika kovaa vauhtia ohi. Mentiin vielä loppuun katsomaan planetaarioon leffaa avaruudesta. Itse en oo mikään tähtitieteiden ystävä mutta olihan se kiva taas kertailla tähtien nimiä ja galakseja sun muita avarudesta löytyviä juttuja. 

The exhibition was really impressing. Everything was real. Real human bones, veins and muscles. The most sick thing was to see smokers through the glass. They were all black and disgusting. After the Body Worlds we went to the planetarium to see a short movie about the universe.

body7

No comments:

Post a Comment